Hrustljava solata s puranom, fižolom in mešanico začimb taco

Hej hoj, dragi bralec, draga bralka! Mesec dni je že mimo od zadnje prave objave. Najprej sem za kakšen teden padla na kavč po vseh tistih tortah in obdelavah fotk za blog, potem so padle morske počitnice, no, zdaj, ko je padla pa še vročina, in moja glavna skrb ni več, kako se ohladiti, pa je čas, da pade en nov recept. Tole igranje z glagolom pasti je pa bolj poden, kaj? Nizko sem … okok, sem že nehala. 😉

Tokrat je na sporedu ena super solata, ki jo je zakrivila taista dečva, ki je zakrivila sezamove krekerje, vegetarijanski hamburger, piščanca z rožmarinom in prženice z borovnicami. Oba z Nejcem sva nora na to solato, hrusta, peče, noro okusna je, pa še hitro pripravljena, potem, ko imaš narejeno svojo mešanico začimb taco (sicer sem našla, da mešanico taco prodajajo tudi v Tisoč in en dar v Mercatorju, če pa kdo ve za kakšno drugo trgovino, po možnosti tako, kjer ne prodajajo drugega kot začimbe, se pa priporočam) in italijanski preliv za solato brez maščob.

Hrustljava solata s puranom, fižolom in mešanico začimb taco

čas priprave: 30 min                           št. porcij: 2                   zahtevnost: preprosto

sestavine:

  • 220 g puranjih prsi (+ mešanica začimb za piščanca ALI nekaj žlic temne sojine omake in nekaj žlic limoninega soka)
  • pol male konzerve fižola (pb. 80 g)
  • 1 manjša glava solate (to so 4 merilne skodelice, če jih imaš doma :))
  • 2 manjša paradižnika
  • 2 mladi čebuli
  • 1 žlička strtih koriandrovih semen
  • 2 žlici italijanskega preliva
  • 1 do 2 žlici mešanice začimb taco
  • 2 žlici manjmastne kisle smetane
  • 1 žlica naribanega parmezana
  • po okusu poljubne pikantne omake (tabasco, pimento ipd.)

(Klikni na sliko za opis in večjo različico.)

postopek:

  • Puranje prsi začini in speci. Jaz jih največkrat posujem z mešanico začimb za piščanca ali pa jih prelijem z limonovim sokom in limonino omako. Na slikah sem uporabila mešanico začimb.
  • Solato operi in nalistkaj.
  • Paradižnik nareži na kocke.
  • Nasekljaj mlado čebulo.
  • Fižol iz konzerve operi pod tekočo vodo, polovico ga spravi za naslednji dan, ko boš spet delal to solato. 😉
  • Pečenega purana nareži na koščke.
  • Italijanskemu prelivu dodaj kislo smetano, začimbe taco, strt koriander in pikantno omako, in vse skupaj dobro premešaj.
  • Solato, paradižnik, mlado čebulo, fižol, purana, parmezan in preliv dobro premešaj.
  • Dober tek!

Solate s prelivom ne zmešaj več ur vnaprej, najboljša je sveže narejena. Če ne verjameš, vprašaj Nejca. On najprej tudi ni verjel. 😉

Print Friendly, PDF & Email

6 Comments

  1. Izgleda dobro, recept ni kompliciran ampak….
    Ne vem zakaj ampak jaz nikakor ne morem jesti solate z mesom (puranjega tako ne jem)enostavno mi ne gre, tudi s tuno ne.
    Obupala sem ze nad sabo.
    Niti varijant: paradiznik, posebna. Se maj zelena z mesom ali cim podobnim.
    Mogoce bom enkrat probala tole. Ko mi bodo hormoni ponagajali in rekli, da je cas.
    Kot z vinom, ki ga nisem poskusila 20 let. Sedaj pa se prileze kaksen kozarcek 🙂
    A.

  2. A res? Jaz take solate obožujem! 🙂 Je pa res, da sem pred leti najprej vedno dodajala popečene kruhove kocke zraven … Sicer pa tole solato lahko mirno pripraviš tudi brez purana ali pa namesto purana dodaš popečen olimski sir, je tudi dobra. 😉
    Nova objava je že na obzorju. 😉

  3. Pingback: Ovsene skodelice s hrenovim namazom, pečeno papriko in prekajeno skušo : Huferka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *