V znamenju tort 3

Kot sem obljubila včeraj, je tokrat na vrsti torta za 55. obletnico poroke Nejčevih starih staršev. Ata Janez in mama Zlata sta ena najbolj kul ljudi, kar jih poznam. Mama Zlata ima zelo rada reform torto, zato sem spekla 12 oblatov reformce, enega za drugim. In upoštevala idejo Nejčeve mami, naj naredim rdeče srce. In sem ga. In ker nisem hotela reformce pokvariti s fondantom, sem iz orehov naredila marcipan. Svoj “stari” recept za marcipan sem spremenila le toliko, da sem v jajčno mešanico dodala rdeče barvilo, da je bil marcipan rdeč, in pa tisto skrivno sestavino, ki pomaga, da je fondant dlje časa lepo gibek … žlico glicerola. Marcipan se je res lepo valjal, je pa marcipan delikatna reč, nikakor in nikoli ne priporočam, da bi ga človek delal kak dan prej, prvi dan uboga na besedo in se spravlja v oblike, čez noč pa že dobi marcipanasto strukturo in se noče več oblikovati.

Tole tortico sem, skupaj še z eno, ki jo objavim jutri :), delala na svoj rojstni dan, mudilo se je, dnevi so bili nori, kar naprej neki roki, spanja malo, tako da sem, bumbar, pozabila slikati končni izdelek. Na srečo sem torto na koncu slikala z ajfounom, tako da vsaj neko fotko imam. Slikali pa smo tudi na slavju, ampak te slike še niso prišle do mene. Čim pridejo, zamenjam zadnji fotki. 🙂

(Klikni na sliko za opis in večjo različico.)

Jutri pa o izpopolnjeni tehniki izdelave step čevlja. Torte, seveda. 😀

Print Friendly, PDF & Email

4 Comments

  1. Srčkano! 😉 Sem pa ob prvi slikici pomislila, kako bi se mi pri zadnjem jajcu sigurno razlil rumenjak v skledo z beljakom. 🙂 Že do 6 težko pridem. 😀 Ampak, jo bo treba sprobati ob priliki!

  2. @primorka Hihi 😀 … sicer pa obvezno sprobat, to je ena najboljših tort … ewah! 😀
    @Alja hvili! 😀

  3. Pingback: Marcipan (marčevski kruhek ali nepremično sedeči kralj?) | Huferka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *