Majino igranje s fondantom

Pred nekaj časa me je v e-nabiralniku čakalo prijazno pismo in vprašanje o fondantu. Bralka Maja je hotela še pred morjem narediti okraske za taščino torto, pa je spraševala, če se to s fondantom sploh lahko počne. Za vse tiste, ki se sprašujete enako: za figurice je še zaželeno, da jih naredimo prej, da se ima fondant čas posušiti in da tako res drži obliko, ki smo mu jo določili.

Zdaj pa je do mene priromala še fotografija dveh tort, krasno okrašenih s fondantnimi rožami. Kaj niso čudovite? Jaz sem se čisto zaljubila v narcise. Na naslednji fondantni torti jih uporabim! 😀

Takole pa Maja razlaga postopek izdelave okraskov:

“Torta je bila za mamo in teto mojega fanta.
Kala lilije sem naredila tako, kot ste vi predstavili postopek na svojem blogu.
Marjetice sem naredila tako, da sem z nožkom izrezala obliko marjetice, nato pa sem na cvet pritisnila krogec, katerega sem prej pritisnila ob sito oz. cedilo, da je dobilo reliefno obliko.
Lističe sem prav tako izrezala z roko, nato pa sem z nožkom vrezala črte, da so dobili obliko žil…
Narcise sem naredila tako, da sem spodnji del (cvetne listke) izrezala na roko, čašico pa sem naredila tako, da sem vzela majhno kroglico, s prstom naredila vdolbino, robove nekoliko stisnila z ročajem kuhalnice – ker nimam orodja za oblikovanje fondanta – da sem stanjšala robove in čašico prilepila na spodnje listke. Robove spodnjih listkov sem prav tako stanjšala z ročajem kuhalnice.
Fondant sem barvala z jedilnimi barvami v prahu. Čašo narcis pa sem nato še poudarila z oranžno jedilno barvo.”
Slavljenki sta bili gotovo preč od navdušenja! 🙂
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *