Špinačni kupčki

Jejhata, pozabila sem, da je bil včeraj ponedeljek! Kot odpustek bosta danes dve objavi, ena malo manj za pojest, prav? Prav. Uf, hvala. ;)

Tile špinačni kupčki so bili predjed k solati v tortiljini skledici. Še preden sem prišla do svojega krožnika, je mali že zmazal dva. Pa še ni jih težko narediti. Čista zmaga.

Špinačni kupčki

Sestavine:

  • 50 g masla
  • 500 g špinače (sveže ali zamrznjene)
  • sol
  • muškatni orešček
  • piment
  • 2 jajci
  • 250 g pasirane skute
  • 2 žlici kisle smetane
  • 100 g sveže naribanega parmezana
  • olje za premaz modelčkov za mafine

Postopek:

  • Pečico ogrej na 170 stopinj.
  • Maslo stopi v kozici, stopljenemu maslu dodaj špinačo, posoli, začini z mletima muškantim oreškom in pimentom in ob občasnem mešanju kuhaj, dokler se vsa voda, ki jo bo špinača spustila, ne pokuha. Jaz navadno kuham na majhnem ognju, da špinača spusti vodo, potem pa na velikem ognju, da voda prej povre.
  • Jajca, skuto in kislo smetano z metlico zmešaj.
  • Parmezan naribaj.
  • Kuhano špinačo predeni na rezalno desko in grobo nasekljaj.
  • Jajčno-skutni mešanici dodaj špinačo, dobro premešaj, potem dodaj še naribani parmezan in še enkrat dobro premešaj.
  • Modelčke za mafine premaži z jedilnim oljem in v vsakega nadevaj pb. 1 žlico špinačno-skutno-parmezanaste mase.
  • Peci na 170 stopinjah 15 do 20 minut. Pečeno je, ko se kupčki malo napihnejo, nož, ki ga zapičiš vanje, pa pride ven čist.
  • Še tople postrezi in uživaj. :)

 

Print Friendly

En komentar

  1. Pingback: Barve stiskalke | Huferka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>