Italijanski brezmaščobni preliv za solato

Pst. Listen very carefully, I shall say this only once.

To še ni prava objava. To je samo predpriprava na prvo pravo popočitniško objavo.

Ne, niste se znašli v Svižčevem dnevu. Preden se lotim božanske solate, ki je zadnji mesec pogosto na najini mizi, in z njo prve prave popočitniške objave, potrebujete ta dva recepta. 🙂

Italijanski brezmaščobni preliv za solato (recept sem pobrala s te strani, spustila sem le zamrznjeni koncentrat jabolčnega soka)

(zadošča za pb. 250 ml preliva)

sestavine:

  • 4 žlice jabolčnega kisa
  • 1 manjša čebula
  • 110 ml vode
  • 2 stroka česna
  • 2 čajni žlički medu
  • 1 čajna žlička posušene bazilike
  • 1 čajna žlička posušenega origana
  • po okusu sveže mletega popra
  • 4 splaknjenih in odcejenih vloženih artičokinih src (toliko jih je navadno v eni manjši konzervi)

postopek:

  • Vse sestavine dobro zmiksaj v mešalcu.
  • Preliv naj v hladilniku počiva vsaj 15 minut.
Print Friendly, PDF & Email

One Comment

  1. Pingback: Hrustljava solata s puranom, fižolom in mešanico začimb taco : Huferka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *