Pst. Listen very carefully, I shall say this only once.
To še ni prava objava. To je samo predpriprava na prvo pravo popočitniško objavo.
Ne, niste se znašli v Svižčevem dnevu. Preden se lotim božanske solate, ki je zadnji mesec pogosto na najini mizi, in z njo prve prave popočitniške objave, potrebujete ta dva recepta. 🙂
Italijanski brezmaščobni preliv za solato (recept sem pobrala s te strani, spustila sem le zamrznjeni koncentrat jabolčnega soka)
(zadošča za pb. 250 ml preliva)
sestavine:
- 4 žlice jabolčnega kisa
- 1 manjša čebula
- 110 ml vode
- 2 stroka česna
- 2 čajni žlički medu
- 1 čajna žlička posušene bazilike
- 1 čajna žlička posušenega origana
- po okusu sveže mletega popra
- 4 splaknjenih in odcejenih vloženih artičokinih src (toliko jih je navadno v eni manjši konzervi)
postopek:
- Vse sestavine dobro zmiksaj v mešalcu.
- Preliv naj v hladilniku počiva vsaj 15 minut.
Pingback: Hrustljava solata s puranom, fižolom in mešanico začimb taco : Huferka