Tako dober je bil, da sem ga pozabila slikati, ko je prišel iz pečice. Ups. 😀
Skoraj sem dala tejle zadevi enako ime kot nekaj objav nazaj. Skoraj. Ampak potem sem si premislila. Ker je losos v ta quiche (je to še quiche, če sladko smetano zamenja skuta?) prišel čisto pomotoma, ker mulček začuda ni pokončal svojega poširanega kosa, pa sem tisto, česar ni pojedel, takole reciklirala. In čeprav sem se zadnjič navduševala nad mehkobo quichea s podobnimi sestavinami, mi je tale dejansko še bolj všeč. Morda zato, ker bolj nasiti. Ali zato, ker imam res rada čedar. Ali pa zato, ker se mi ni ljubilo čakati na krhko testo iz zamrzovalnika, pa sem zbrskala recept za testo za pito, ki ga lahko zmešaš kar v pekaču samem, če imaš glinen pekač. Moj je teflonski, zato sem ga rajši zamešala kar v posodi. V kateri sem potem naredila tudi filo, tako da kljub temu, da sem testo naredila izven pekača, nisem umazala več kot dve posodi. Kar je kar kul. (Aja, posode pri peki paprike ne štejem. Ker sem paprike pekla za paprike v solati, pa sem od tam pajsnila dve. ;)) Naslednjič bom testo sicer predpekla, medtem ko bom delala filo. Ker je fila namreč gotova po 25 minutah peke, testu bi pa pasalo še kakšnih 10 minut dopeke.1) Tako spodaj podajam kar tako popravljeni recept. Če pa v testo zliješ nadev, ki potrebuje 40 minut peke, potem ti pa te predpeke ni treba narediti.
Quiche s špinačo, skuto, pečenimi paprikami in lososom
Sestavine:
- 210 g moke
- 1/2 žličke soli
- 90 g (olivnega) olja
- 60 g mleka
- 2 pečeni rdeči papriki
- čili (po okusu, jaz sem ga potresla samo malo, ker to je tudi mulček)
- 2 žlici olivnega olja
- 450 g zamrznjene špinače
- sol
- poper
- 250 g skute
- 3 jajca
- 50 g naribanega čedarja
- muškatni orešček
- 100 g poširanega lososa
Takole sem si zapisala, da ne bi pozabila: Suhe sestavine za testo, narediš jamico, notri vliješ mleko in olje, z vilico vmešaš testo, ga razporediš po pekaču. Paprike spečeš. Špinačo odmrzneš (pokuhaš). Pečeno papriko narežeš na kose. Vse sestavine zmešaš, zliješ čez testo in pečeš na 160 stopinjah pb. 30 minut. Zdaj pa malo bolj razdelano:
Postopek:
- V pečici spečeš paprike po tukaj opisanem postopku. Dve olupljeni pečeni papriki narežeš na koščke.
- Lososa poširaš po tukaj opisanem postopku. Narežeš ga na manjše koščke.
- Špinačo na majhnem ognju odmrzneš. Če imaš svežo, pa jo opariš po tukaj opisanem postopku.
- Pripraviš testo: moko in sol zmešaš, v sredino narediš jamico in notri vliješ mleko in olje. Vse skupaj zmešaš z vilico, potem pa testo razporediš po s peki papirjem obloženem pekaču. Pečeš na 160 stopinjah 10 do 15 minut (jaz sem ga kar na 200, pa 10 minut, ko je začel rob rjaveti, sem testo dala ven).
- Zdaj vse sestavine za nadev: skuto, jajca, čedar, špinačo, paprike, lososa in začimbe dobro zmešaš. Razporediš jih po testu v pekaču in quiche pečeš na 160 stopinjah pb. 30 minut (ko v sredino zapičiš nož, mora priti čist ven).
- Uživaš. 🙂
- Vmes sem tale quiche še enkrat naredila in lahko povem, da se predpeka fino obnese. : [↩]