Piščanec in bela bučka iz pečice

Pripravljala sem kviz za SvP in res nisem imela časa stati v kuhinji. V hladilniku pa piščančji zrezki, ki jih je bilo treba porabiti, pol kozarca paradižnikove omake z enako usodo in pred shrambo dve košari domačih buč. Večinoma patišonov, pa dve bledikasto rumeni, podolgovati, ki sta se že izkazali kot pražena priloga. Pa sem se spomnila purana s parmezanom in kar naredila takole.

Sestavine:

  • 1 rumena podolgovata buča
  • 3 piščančji zrezki
  • pol kozarca začinjene paradižnikove omake
  • 1 konzerva nasekljanega paradižnika
  • sol
  • poper
  • dve pesti sveže naribanega parmezana
  • olivno olje

Postopek:

  • Pečico ogrej na 200 stopinj.
  • Bučke prepolovi, z žlico izdolbi semena, in polovički nareži na centimetrske polkolobarje.
  • V pekač zlij paradižnikovo omako in nasekljani paradižnik.
  • Na to postavi piščančje zrezke, vse povsod okoli pa postavi kose buče. Zdaj vse skupaj posoli in popopraj.
  • Potresi s parmezanom, prelij z oljčnim oljem in vse skupaj pokrij z alu folijo. V folijo zareži vzporedne luknje, kot bi jih v kruh, preden ga daš peči.
  • Peci na 200 stopinjah 35 minut, potem folijo odstrani in peci vse skupaj še 10 minut.

Zadeva je preprosta in za prste oblizat. Piščanec sočen, prepojen z okusi paradižnikove omake, buča pa prav škrobno zadovoljujoča. Drugačen opis ji ne pristoji. 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *