Puran z gobicami in parmezanom

Tole je spet ena tistih jedi, pri katerih človek zraven vzdihuje od užitka in se obnaša, kot da je vsak grižljaj prvi, čeprav jo je že tretji dan zapored. 😉 Tudi ta recept je zakrivila Susan Roberts in hotela sem ga (nekoliko prirejenega) objaviti že včeraj (fotke sem imela že obdelane), ampak sva imela obiske … No, pa me je ravnokar sorodničin mejl spodbudil, naj ji pošljem ta recept, in zdaj združujem prijetno s prijetnim in koristno s koristnim (ali prijetno s koristnim in koristno s prijetnim? dvojna prijetnost in dvojna korist, skratka! ;)) in delim z vami tale preprost in neverjetno okusen recept.

Puran z gobicami in parmezanom

čas priprave: 10 minut dela, 30 do 40 minut peke

zadošča za: 2 osebi

zahtevnost: preprosto (kot skoraj vse na tej strani! — dobro, nekatere stvari so tudi simplkpasulj ;))

sestavine:

  • 125 g gob (šampinjonov, jurčkov, mešanice, kar je na razpolago)
  • 250 g puranjih prsi (jaz kupim kilo puranjih prsi in jo razrežem na štiri kose, 3 romajo v zamrzovalnik)
  • sol po okusu
  • 120 g omake za pico (take, ki ima poleg začimb še kakšno čebulo ipd. notri … lahko jo narediš tudi sam (bom objavila recept ;)), ampak včasih je fino ubrati kakšno bližnjico :))
  • 2 žlici naribanega parmezana
  • olivno olje (žlica za gobice in žlica za naoljenje folije)

(Klikni na sliko za opis in večjo različico.)

postopek:

  • Pečico segrej na 200 stopinj C (na ventilator, seveda :)).
  • Gobe nareži in jih na žlici olivnega olja peci na visoki vročini, dokler ne porjavijo, pb. 3 minute.
  • Puranje prsi prereži na metuljčka (prereži tako, da dobiš en debelejši in večji zrezek). Lahko pa tudi ne kompliciraš in jih prerežeš samo na pol.
  • Aluminijevo folijo postavi v pekač, premaži jo z žlico olivnega olja.
  • Na pooljeno folijo postavi puranje prsi, posoli jih, obloži s prepraženimi gobicami in z omako za pico.
  • Folijo delno zapri, kot prikazujejo slike zgoraj, pokriva naj glavnino purana, zgoraj pa pusti dovolj široko odprtino, da bo lahko para uhajala ven.
  • Peci v pečici na 200 stopinjah 30 do 40 minut. Čas priprave je odvisen od pečice, v moji zadošča 30 minut.
  • Takoj, ko vzameš purana iz pečice, ga potresi s parmezanom. Ne skrbi, stopil se bo. 🙂
  • Postrezi s kuhanim stročjim fižolom, ki ga posoliš in premažeš z malo masla ali s česnovo majonezo aioli ipd. In dober tek! 🙂
Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

  1. Pingback: Tweets that mention Puran z gobicami in parmezanom : Huferka -- Topsy.com

  2. Pingback: Piščanec in bela bučka iz pečice | Huferka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *