Azijsko navdahnjeni piščanec

Zadnjič na Dolenjskem sem spacala tale receptič. Mudilo se je, lačni smo bili, za prilogo smo imeli bučo z domačega vrta, pripravljeno na mešanici olivnega olja in masla skupaj s čebulo in rdečo papriko (zakon je bila, priporočam, vse skupaj samo 15 minut pražiš in posoliš in popopraš) … in na razpolago nisem imela veliko začimb. Najprej sem na purana stresla za žlico karija. Potem se mi je zdelo, da bi utegnil zraven iti cimet. Napol pozabljen spomin na okus se mi je zasvaljkal po možganih, podoba iz kuharice ali vonj iz  lokalčka z ulično hrano. Pa se mi je zazdelo, da bo sladka nota presladka, in sem notri vrgla še jogurt. Nastala je taka omaka, da se jo vika. Vsi smo jo do konca postrgali s krožnika. 🙂

Sestavine:

  • 400 g na koščke narezanega piščanca
  • 1 žlica karija v prahu
  • 1/2 žličke cimeta
  • 250 g jogurta
  • ščep soli
  • ščep popra
  • 2 žlici olivnega olja
  • košček masla

Postopek:

  • Na koščke piščanca vsuj začimbe (kari, cimet, sol, poper) in vse dobro premešaj, da je piščanec čisto prekrit z začimbami.
  • Na srednji vročini segrej olje in maslo. Na ogreto maščobo vrzi začinjenega piščanca.
  • Peci kakih 7 do 10 minut, vmes občasno premešaj, da je piščanec z vseh strani  popečen.
  • Zdaj dodaj jogurt in vse skupaj dobro pomešaj. Omaka naj zavre in vre kakšno minutko ali dve.
  • Nadevaj na krožnike in uživaj.

 

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

  1. Ne, se ne sesiri :), ker ga itak daš notri čisto na koncu, pa toliko da malo zavre, pa je. S smetano (tako za kuhanje ali ne) bi tudi gotovo šlo, samo bi bila omaka jasno drugačna. Pa tudi nisem je imela takrat v hladilniku. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *