Marmelada iz gozdnih jagod

Kako sem prišla do nje, sem že povedala. 🙂 Tule pa samo recept. Če bi ta recept delal z vrtnimi jagodami, bi ven dobil slatko.1

Marmelada iz gozdnih jagod

Sestavine:

  • 700 g gozdnih jagod
  • 2 limoni
  • 500 g sladkorja (na 1 kg jagod 1,4 kg sladkorja, če boš delal slatko iz vrtnih jagod)

Postopek:

  • Jagode operi.
  • Limoni ožemi, s sokom prelij jagode in pusti, da se paca 2 uri. (To pri sladkem menda prepreči, da bi jagode pri kuhanju razpadle. Vsake toliko časa jih moraš malo premešati.)
  • Po dveh urah mariniranja dodaj sladkor in premešaj. Pusti, da se sladkor čez noč razpusti v jagodnem soku. (Če bi delal sladko, pardon, slatko iz vrtnih jagod, bi naložil vrsto jagod, vrsto sladkorja, vrsto jagod, vrsto sladkorja, dokler ne bi obojega zmanjkalo.)
  • Naslednji dan (če delaš slatko, dodaš 2 dcl vode) daš na močen ogenj in kuhaš 10 minut. Nadevaš v kozarce in pasteriziraš (kako, si lahko prebereš pri slatkem iz gozdnih jagod).

 

Print Friendly, PDF & Email
  1. Saj ne, da sem morala vsak d spremeniti v t. 😀 []

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *