Bučna juha

Kremna. Jesenska. Božanska.

Bučna juha (prirejeno po temle receptu)

Zahtevnost: preprosto

Čas priprave: 20 minut kuhe, pred tem 2 minutki dela

Zadostuje za: 4 globoke krožnike juhe

Sestavine:

  • 4 žlice masla
  • 2 srednje veliki čebuli
  • 2 stroka česna
  • za palec velik kos ingverja
  • 1/4 žličke kosmičev pekoče paprike
  • 2 žlički karija v prahu
  • 1/2 žličke mletega koriandra
  • ščepec kajenskega popra
  • 430 gramov bučnega pireja
  • 1,2 l zelenjavne (ali piščančje) jušne osnove
(Klikni na sliko za opis in večjo različico.)

 

Postopek:

  • Čebulo in česen nasekljaj.
  • Ingver naribaj.
  • Na srednji vročini stopi maslo in nanj flikni nasekljano čebulo in česen. Praži 4 minute, da se čebula zmehča, vmes večkrat pomešaj.
  • Zdaj dodaj naribani ingver, kari, koriander, pekočo papriko in kajenski poper in vse skupaj mešaj še 1 minutko.
  • Dodaj bučni pire, premešaj, dodaj zelenjavno osnovo (ali vodo in dve jušni kocki).
  • Juha naj na vročem ognju zavre, potem ogenj zmanjšaj in pusti, da se na srednji vročini kuha še 15 do 20 minut.
  • Potem s paličnim mešalnikom zadevo zmiksaj (lahko pa jo po obrokih daješ tudi v mešalnik, če nimaš paličnega mešalnika).
  • Postrezi z žlico kisle smetane ali, kot sem naredila jaz, zdrobi vrečko pekočih tortiljinih čipsov in jih vsuj v juho. Dober tek. :)
Print Friendly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>