Preden postane pretoplo zanjo, moram z vami deliti tole čudovito juho. In ker je iz minute v minuto pomlad bolj pomladna, šibamo kar na recept. 😛
Italijanska čebulna juha (po receptu Gina D’Acamapa)
čas priprave: 1 ura št. porcij: 4
zahtevnost: za zjokat se vmes, ampak ko je faza lupljenja in rezanja čebule mimo, je vse skupaj v izi 😉
sestavine:
- 100 g pancete
- 2 žlici olivnega olja
- 700 g tenko narezane čebule
- 1.3 litra kokošje juhe (lahko iz kocke, nikomur ne bom povedala ;))
- 400-gramska konzerva narezanih paradižnikov
- sol
- poper
- 6 narezanih listov sveže bazilike
- 4 žlice sveže naribanega parmezana
(Klikni na sliko za opis in večjo različico.)
postopek:
- Čebulo olupi in tenko nareži.
- Panceto nareži na centimetrske kockice.
- V večji posodi na srednji vročini panceto 2 minuti kuhaj in stalno mešaj.
- Dodaj olivno olje in narezano čebulo in vse skupaj dobro premešaj. Na nizki vročini kuhaj 20 minut in občasno premešaj, dokler čebula ne postane zlatorjava.
- Ko je čebula zlatorjava, dodaj kurjo jušno osnovo in narezani paradižnik, posoli in popopraj in vse skupaj zavri.
- Ko juha zavre, znižaj vročino, lonec napol pokrij in pusti, naj počasi vre 30 minut.
- 5 minut pred koncem kuhanja preveri, kako je z gostoto juhe, če je pregosta, ji dodaj še malo jušne osnove.
- Tik pred serviranjem vmešaj v juho narezane bazilikine liste in jo potresni s parmezanom.
Mimogrede, oba z Nejcem sva dvomeče gledala kose mastne pancete, ko so šli v lonec … noben od naju ni pričakoval, da bodo tako mehki in dobri po koncu kuhanja.
Pingback: Ladjice iz listnatega testa z jajčevci in češnjevimi paradižniki : Huferka
Pingback: Tweets that mention Italijanska čebulna juha : Huferka -- Topsy.com
Sem jo poskusila. Sicer brez pancete in z zelenjavno osnovo, ampak je ravno tako odlicna. Pravkar jo delam spet. Mam pavzo med rezanjem cebule, ker komaj gledam 🙂
Hihi, dober tek za nazaj in naprej. 🙂