Italijanska čebulna juha

Preden postane pretoplo zanjo, moram z vami deliti tole čudovito juho. In ker je iz minute v minuto pomlad bolj pomladna, šibamo kar na recept. 😛

Italijanska čebulna juha (po receptu Gina D’Acamapa)

čas priprave: 1 ura            št. porcij: 4

zahtevnost: za zjokat se vmes, ampak ko je faza lupljenja in rezanja čebule mimo, je vse skupaj v izi 😉

sestavine:

  • 100 g pancete
  • 2 žlici olivnega olja
  • 700 g tenko narezane čebule
  • 1.3 litra kokošje juhe (lahko iz kocke, nikomur ne bom povedala ;))
  • 400-gramska konzerva narezanih paradižnikov
  • sol
  • poper
  • 6 narezanih listov sveže bazilike
  • 4 žlice sveže naribanega parmezana

(Klikni na sliko za opis in večjo različico.)

postopek:

  • Čebulo olupi in tenko nareži.
  • Panceto nareži na centimetrske kockice.
  • V večji posodi na srednji vročini panceto 2 minuti kuhaj in stalno mešaj.
  • Dodaj olivno olje in narezano čebulo in vse skupaj dobro premešaj. Na nizki vročini kuhaj 20 minut in občasno premešaj, dokler čebula ne postane zlatorjava.
  • Ko je čebula zlatorjava, dodaj kurjo jušno osnovo in narezani paradižnik, posoli in popopraj in vse skupaj zavri.
  • Ko juha zavre, znižaj vročino, lonec napol pokrij in pusti, naj počasi vre 30 minut.
  • 5 minut pred koncem kuhanja preveri, kako je z gostoto juhe, če je pregosta, ji dodaj še malo jušne osnove.
  • Tik pred serviranjem vmešaj v juho narezane bazilikine liste in jo potresni s parmezanom.

Mimogrede, oba z Nejcem sva dvomeče gledala kose mastne pancete, ko so šli v lonec … noben od naju ni pričakoval, da bodo tako mehki in dobri po koncu kuhanja.

Print Friendly, PDF & Email

4 Comments

  1. Pingback: Ladjice iz listnatega testa z jajčevci in češnjevimi paradižniki : Huferka

  2. Pingback: Tweets that mention Italijanska čebulna juha : Huferka -- Topsy.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *