Sedela sem na kavču, v naročju mi je spal mulček, jaz pa sem se sprehajala po slikah na foodgawkerju, ko se mi je v oko zapelo jajce v slaninski šalčki. Idealen zajtrk za vikend, ko prideta prijatelja na trgatev.
In tako smo res jedli mehko kuhana, no, tehnično mehko pečena jajca, v katera smo namakali pestov kruh. Fantazija. Sama jajca, pestov kruh je bil preveč zbit, moram še malo stvikati recept. 🙂
Jajca s slanino
Sestavine:
- na rezine narezana slanina (pb. 3 kosi slanine na eno jajce, ampak je odvisno od velikosti rezine)
- jajca
- sol
- poper
Postopek:
- Pečico ogrej na 200 stopinj.
- Modelčke za mafine obloži s kosi slanine, tako da je vse pokrito in brez lukenj. Sama sem porabila 3 kose slanine za eno slaninasto šalčko.
- V tako pripravljeno skodelico ubij jajce, ki ga posoli in popopraj po okusu. Soli ni treba veliko, saj je okoli jajca slanina.
- Postopek ponovi tolikokrat, kolikor jajc s slanino želiš pripraviti. 🙂
- Mafinasti pekač s slanino in jajci postavi v pečico. Za mehko kuhan rumenjak jih peci 12 do 15 minut, za trdo kuhanega pa 15 do 20. (V moji pečici so se do mehkokuhane rumenjakaste popolnosti pekla 13 minut.)
- Uživaj. 🙂
??? Pa ti ja ne deliš receptov 😉
Ja, saj ne vem, kaj me je obsedlo! 😛