Jajca s slanino

Sedela sem na kavču, v naročju mi je spal mulček, jaz pa sem se sprehajala po slikah na foodgawkerju, ko se mi je v oko zapelo jajce v slaninski šalčki. Idealen zajtrk za vikend, ko prideta prijatelja na trgatev.

In tako smo res jedli mehko kuhana, no, tehnično mehko pečena jajca, v katera smo namakali pestov kruh. Fantazija. Sama jajca, pestov kruh je bil preveč zbit, moram še malo stvikati recept. 🙂

Jajca s slanino

Sestavine:

  • na rezine narezana slanina (pb. 3 kosi slanine na eno jajce, ampak je odvisno od velikosti rezine)
  • jajca
  • sol
  • poper

Postopek:

  • Pečico ogrej na 200 stopinj.
  • Modelčke za mafine obloži s kosi slanine, tako da je vse pokrito in brez lukenj. Sama sem porabila 3 kose slanine za eno slaninasto šalčko.
  • V tako pripravljeno skodelico ubij jajce, ki ga posoli in popopraj po okusu. Soli ni treba veliko, saj je okoli jajca slanina.
  • Postopek ponovi tolikokrat, kolikor jajc s slanino želiš pripraviti. 🙂
  • Mafinasti pekač s slanino in jajci postavi v pečico. Za mehko kuhan rumenjak jih peci 12 do 15 minut, za trdo kuhanega pa 15 do 20. (V moji pečici so se do mehkokuhane rumenjakaste popolnosti pekla 13 minut.)
  • Uživaj. 🙂

 

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *