
Kako sem prišla do nje, sem že povedala. 🙂 Tule pa samo recept. Če bi ta recept delal z vrtnimi jagodami, bi ven dobil slatko.1
Marmelada iz gozdnih jagod
Sestavine:
- 700 g gozdnih jagod
- 2 limoni
- 500 g sladkorja (na 1 kg jagod 1,4 kg sladkorja, če boš delal slatko iz vrtnih jagod)
Postopek:
- Jagode operi.
- Limoni ožemi, s sokom prelij jagode in pusti, da se paca 2 uri. (To pri sladkem menda prepreči, da bi jagode pri kuhanju razpadle. Vsake toliko časa jih moraš malo premešati.)
- Po dveh urah mariniranja dodaj sladkor in premešaj. Pusti, da se sladkor čez noč razpusti v jagodnem soku. (Če bi delal sladko, pardon, slatko iz vrtnih jagod, bi naložil vrsto jagod, vrsto sladkorja, vrsto jagod, vrsto sladkorja, dokler ne bi obojega zmanjkalo.)
- Naslednji dan (če delaš slatko, dodaš 2 dcl vode) daš na močen ogenj in kuhaš 10 minut. Nadevaš v kozarce in pasteriziraš (kako, si lahko prebereš pri slatkem iz gozdnih jagod).
- Saj ne, da sem morala vsak d spremeniti v t. 😀 [↩]