Kremna. Jesenska. Božanska.
Bučna juha (prirejeno po temle receptu)
Zahtevnost: preprosto
Čas priprave: 20 minut kuhe, pred tem 2 minutki dela
Zadostuje za: 4 globoke krožnike juhe
Sestavine:
- 4 žlice masla
- 2 srednje veliki čebuli
- 2 stroka česna
- za palec velik kos ingverja
- 1/4 žličke kosmičev pekoče paprike
- 2 žlički karija v prahu
- 1/2 žličke mletega koriandra
- ščepec kajenskega popra
- 430 gramov bučnega pireja
- 1,2 l zelenjavne (ali piščančje) jušne osnove
(Klikni na sliko za opis in večjo različico.)
Postopek:
- Čebulo in česen nasekljaj.
- Ingver naribaj.
- Na srednji vročini stopi maslo in nanj flikni nasekljano čebulo in česen. Praži 4 minute, da se čebula zmehča, vmes večkrat pomešaj.
- Zdaj dodaj naribani ingver, kari, koriander, pekočo papriko in kajenski poper in vse skupaj mešaj še 1 minutko.
- Dodaj bučni pire, premešaj, dodaj zelenjavno osnovo (ali vodo in dve jušni kocki).
- Juha naj na vročem ognju zavre, potem ogenj zmanjšaj in pusti, da se na srednji vročini kuha še 15 do 20 minut.
- Potem s paličnim mešalnikom zadevo zmiksaj (lahko pa jo po obrokih daješ tudi v mešalnik, če nimaš paličnega mešalnika).
- Postrezi z žlico kisle smetane ali, kot sem naredila jaz, zdrobi vrečko pekočih tortiljinih čipsov in jih vsuj v juho. Dober tek. 🙂