Pire fižol s pehtranom

Tole je bil v osnovi Nigellin recept, minimalno sem ga spremenila, ker nisem imela bio limon. In ker sem hotela poskusiti, kako se obnese pehtranovo maslo.

  • 1 žlica pehtranovega masla, ki sem ga razpustila nad nizko vročino
  • 1 strok česna, ki sem ga malo popražila na pehtranovem maslu, toliko da je poleg pehtrana zadišalo še po česnu
  • 1 konzerva belega fižola (odlila sem ga in pošteno splaknila), ki sem jo vrgla na maslo s pehtranom in česnom
  • 1 polovička limone, ki sem jo ožela in ožeto dodala fižolu

In vse skupaj segrela in pretlačila.

Pehtrana je ravno toliko, da je vse skupaj privzdignjeno v neke nadahnjene višave prefinjenosti. Pretenciozen opis? Morda. Ampak to ne spremeni dejstva: Poletje v ustih.

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *