Marelični žepki s kokosovim nadevom

Ja, spet marelice. :) Kot sem napisala že prejšnjič, so bile marelice namenjene za marmelado, do katere pa kar nekako niso prišle. Jih je pa nekaj prišlo v te marelične žepke, ki smo jih še vroče pojedli Nejc, njegov dedek, sosed, soseda in jaz. Ne povem, kdo je pojedel dva. ;)

Odkar imam tale blog, se vedno trudim tehtati sestavine. Tudi če stvari ne pridejo do objave, pa naslednjič veliko lažje potvikam recept, da pridem do verzije, ki mi je všeč. Čeprav, skromno, vem, se mi zdi, da sem pri teh mareličnih žepkih idealno razmerje našla že v prvo. :mrgreen:

Žepki takoj iz pečice so hrustljavi in meni je bil zelo všeč kontrast med kislim vroče marelične polovice in sladkim kokosovo-medeno-maslenega nadeva pod njo. In narejeni so res hitro. iDedek je rekel, da ne bo nič imel proti, če jih naredim še kdaj.

Marelični žepki s kokosovim nadevom

čas priprave: 10 minut dela, 15 minut peke

zadošča za: 6 porcij

zahtevnost: nadenostavno

Sestavine:

  • 1 rola že razvaljanega listnatega testa
  • 65 g masla
  • 30 g medu
  • 80 g kokosove moke
  • 3 lepe, čvrste marelice

(Klikni na sliko za opis in večjo različico.)

Postopek:

  • Pečico ogrej na 180 stopinj C.
  • Razvaljano listnato testo prereži podolgem in trikrat počez, da dobimo 6 pravokotnikov (kvadratov, če rata ;) ). Preostanek pa prereži še dvakrat, da dobiš 6 centimeter širokih trakov.
  • Maslo daj v posodo, ga raztopi, raztopljenemu maslu dodaj med in kokosovo moko in dobro premešaj, da dobiš gosto zmes.
  • Marelice razpolovi in razkoščiči.
  • Na testeni pravokotnik na sredo daj za jedilno žlico medeno-masleno-kokosovega nadeva, čezenj postavi polovičko marelice in žepek zapri tako, da nasprotna vogala pravokotnika prepogni čez marelico. Vogala preostalega listnatega testa pa zavihaj navznoter.
  • Iz listnatega traku naredi prestico in jo postavi na vrh testa, pod katerim je marelica. (Seveda ni nujno, ampak zakaj bi stran metali testo, če lahko z njim zadevi malo okrasimo.)
  • Tako naredi z vsemi šestimi kvadratki in polovičkami marelic, žepke postavi na s peki papirjem obložen pekač in jih peci v pečici na 180 stopinjah 15 minut, da je testo zlatorjavo zapečeno.
  • Pojej še tople. Za te garantiram, da so odlični, netoplih še nisem poskusila. ;)
Print Friendly

Komentarjev: 2

  1. to je pa popolno :) še moj tip je znal to nardit :) in tut hladni so fenomenalni. sicer moja kokosova masa ni bla tak temne barve in marelice so ble iz kompota, ampak vseeno – zmaga na celi črti :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>