Pečene paprike v solati

Nora sem na pečene paprike v solati.

Popravek.

Nora sem na pečene paprike.

Odlične so s kisom in oljem, odlične so narezane na trakove kot popestritev špagetov, odlične so, ko se skupaj s pečenimi jajčevci spreminjajo v ajvar. Vedno so bile prisotne na rojstnodnevnih in novoletnih slavjih pri familiji po očetovi strani in kar pomnim, sem jih jedla s pobožno začudenostjo … kako lahko fotr ali babi olupita te tanke kožice s paprike, tu je gotovo posredi čarovnija! Potem sem se enkrat po takem slavju odločila, da je že čas, da se naučim, kako se stvari streže, malo sem pobrskala po internetu in ugotovila, da je postopek prav preprost.

In jasno: nora sem na preproste postopke. 🙂

Spodnji recept je tako bolj postopek kot recept, saj ni ravno neke omejitve v številu paprik ali v količini česna ali peteršilja: paprik naredi, kolikor jih nameravaš pojesti, lahko pa tudi več, ker se zelo lepo dajo zamrzniti, samo v vrečko jih flikneš in, hop, v zamrzovalnik. S česnom in peteršiljem pa ravno tako: ravnaj po svojem okusu. Meni osebno je všeč, da je vsak grižljaj paprike, ki ga dam v usta, prekrit s česnom in peteršiljem, zato dam obojega kar veliko notri.

Pečene paprike v solati

sestavine:

  • koničaste rdeče paprike
  • sol
  • česen
  • peteršilj
  • kis (navadno jih sicer naredim z balzamičnim kisom, ampak potem so grše na pogled, zato sem jih samo za blog naredila z jabolčnim :mrgreen:)
  • olje

(Klikni na sliko za opis in večjo različico.)

postopek:

  • Pečico ogrej na 200 stopinj.
  • Paprike umij, osuši in postavi na pekač, obložen s peki papirjem.
  • Peci jih v ogreti pečici 20 minut, če se naredijo temnorjavi fleki, ne skrbi. Če paprike postanejo čez in čez črne, si pa pretiraval. 😉
  • Prestavi jih v posodo s pokrovom ali pa pekač pokrij z drugim pekačem, tako se bo v posodi naredila para, ki bo pomagala, da se bodo paprike kasneje zlahka olupile.
  • Počakaj vsaj 20 minut, da se paprike toliko ohladijo, da jih lahko držiš v roki, lahko pa tudi čisto pozabiš nanje in se vrneš k njim, ko so že čisto hladne.
  • Olupi kožice, kot prikazujejo slike zgoraj. Zdaj jih tako olupljene lahko spraviš v vrečke in zamrzneš, ali pa iz njih narediš solato.
  • Česen in peteršilj nareži, paprike postavi v skledo, posuj jih z narezanima česnom in peteršiljem, posoli, popopraj, če želiš, in zabeli s kisom in olivnim oljem. Kar z rokami dobro premešaj in dober tek! 🙂

p. s.: MrFoto, tole so še vse stare fotke, z iRomano vaju bom kmalu povabila na fotohranski sešn! 🙂

Print Friendly, PDF & Email

6 Comments

  1. Pingback: Tweets that mention Pečene paprike v solati : Huferka -- Topsy.com

  2. Oo, Marko, navdušena … kombinacijo s špinačo in sirom (sicer rikoto) poznam in je res odlična! 🙂

    khm, hotela sem komentirat tvoj blog, ti izreči čestitke ob odprtju in povedati, da mi je všeč tako izbira receptov kot izbira barve ozadja, ampak mi ne pusti komentirati, nekaj mu ni všeč z mojim ID-jem …
    no, pa na tem mestu: čestitke! 😀

  3. Tej solati (še posebej, če je s pečenimi zelenimi paprikami) se odlično priležejo narezane kumare:) Jaz tudi obožujem pečene paprike, najboljše so mi pa itak pečene na žerjavici. Le kako omamno dišijo po dimljenem…

  4. Pingback: Quiche s špinačo, skuto, pečenimi paprikami in lososom | Huferka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *