Dvakrat na teden ribe pa to … Danes zjutraj sem morala dati nekaj iz zamrzovalnika, da sem lahko noter spravila že n-to torto. Rada kuham, če to slučajno ni jasno. In rada jem. Ampak reeesno se mi ne da vsak dan preživeti v kuhinji več ur, ne glede na to, kako rada kuham. Še vedno pa moram vsak dan jesti. Zelo nenavadno, vem. In sem končno pogruntala, kar nekateri gotovo veste že dolgo. Da so zamrzovalniki zakon. Ob petkih ali sobotah tako zdaj sestavim(o) jedilnike za ves teden, kuham na zalogo, kar pomeni, da se jed ponovi od dva- do štirikrat na teden. Tako sestavim jedilnik in vse, kar se da skuhati vnaprej, skuham čez vikend. In ja, čeprav rada kuham, nočem zapraviti celega vikenda v kuhinji. Tako da se (po vikendu v kuhinji, hrmpf) trudim, da niso čisto vsi recepti zamudni. In zdaj imam dejansko v zamrzovalniku hrane za tri ljudi za en teden vnaprej. V resnici za dva tedna, ker se nekaterih jedi res ne splača delati samo za štirikrat. V glavnem, zamrzovalnik je majhen, del hladilnika. In bliža se mulčkov tretji rojstni dan. In letos ne nameravam delati torte do šestih zjutraj na dan, ko ima slavje.1 Tako da že štiri dni pečem torte in kolače, jih ohladim, zavijem v folijo za živila in spakiram v zamrzovalnik. Kar me pripelje do rib. Zjutraj sem tako v zamrzovalnik dala predzadnjo torto (zadnja se ravnokar hladi na pultu). In sem morala nekaj dati ven, da je torta lahko šla noter. In ven je prišel losos.
Rezanci soba z lososom (za dve osebi)
Sestavine:
- losos
- koper
- sol
- 0.5 dcl belega vina
- 0.5 dcl vode
- 1 čebula
- 10 g masla
- 160 g rezancev soba
- 1/2 svežega manga
- 60 g arašidov
- 8 češnjevih paradižničkov
- 10 g masla
- rezina limone
Postopek:
- Lososa poširaj: čebulo nasekljaj, postavi jo v ponev, prelij z vodo in vinom, dodaj maslo in vse skupaj zavri. Lososa posoli in pokopraj. Ogenj znižaj, dodaj lososve fileje, pokrij s pokrovko in pusti, da se počasi pošira (5 do 10 minut).
- V večjem loncu zavri osoljeno vodo.
- Mango in češnjeve paradižničke nareži na koščke.
- Poširanega lososa nareži na koščke.
- Rezance soba skuhaj v slanem kropu (moji potrebujejo 3 minute, da so gotovi).
- Rezance odcedi, dodaj jim maslo, arašide, mango, paradižničke, lososa in na vse skupaj stisni sok iz rezine limone. Dobro premešaj in takoj postrezi. Naj ti tekne, kot je nama z Nejcem. 🙂
- Delala sem jo do sedmih zjutraj. 😀 [↩]