
Tole je spet ena tistih jedi, pri katerih človek zraven vzdihuje od užitka in se obnaša, kot da je vsak grižljaj prvi, čeprav jo je že tretji dan zapored. 😉 Tudi ta recept je zakrivila Susan Roberts in hotela sem ga (nekoliko prirejenega) objaviti že včeraj (fotke sem imela že obdelane), ampak sva imela obiske … No, pa me je ravnokar sorodničin mejl spodbudil, naj ji pošljem ta recept, in zdaj združujem prijetno s prijetnim in koristno s koristnim (ali prijetno s koristnim in koristno s prijetnim? dvojna prijetnost in dvojna korist, skratka! ;)) in delim z vami tale preprost in neverjetno okusen recept.
Puran z gobicami in parmezanom
čas priprave: 10 minut dela, 30 do 40 minut peke
zadošča za: 2 osebi
zahtevnost: preprosto (kot skoraj vse na tej strani! — dobro, nekatere stvari so tudi simplkpasulj ;))
sestavine:
- 125 g gob (šampinjonov, jurčkov, mešanice, kar je na razpolago)
- 250 g puranjih prsi (jaz kupim kilo puranjih prsi in jo razrežem na štiri kose, 3 romajo v zamrzovalnik)
- sol po okusu
- 120 g omake za pico (take, ki ima poleg začimb še kakšno čebulo ipd. notri … lahko jo narediš tudi sam (bom objavila recept ;)), ampak včasih je fino ubrati kakšno bližnjico :))
- 2 žlici naribanega parmezana
- olivno olje (žlica za gobice in žlica za naoljenje folije)
(Klikni na sliko za opis in večjo različico.)
postopek:
- Pečico segrej na 200 stopinj C (na ventilator, seveda :)).
- Gobe nareži in jih na žlici olivnega olja peci na visoki vročini, dokler ne porjavijo, pb. 3 minute.
- Puranje prsi prereži na metuljčka (prereži tako, da dobiš en debelejši in večji zrezek). Lahko pa tudi ne kompliciraš in jih prerežeš samo na pol.
- Aluminijevo folijo postavi v pekač, premaži jo z žlico olivnega olja.
- Na pooljeno folijo postavi puranje prsi, posoli jih, obloži s prepraženimi gobicami in z omako za pico.
- Folijo delno zapri, kot prikazujejo slike zgoraj, pokriva naj glavnino purana, zgoraj pa pusti dovolj široko odprtino, da bo lahko para uhajala ven.
- Peci v pečici na 200 stopinjah 30 do 40 minut. Čas priprave je odvisen od pečice, v moji zadošča 30 minut.
- Takoj, ko vzameš purana iz pečice, ga potresi s parmezanom. Ne skrbi, stopil se bo. 🙂
- Postrezi s kuhanim stročjim fižolom, ki ga posoliš in premažeš z malo masla ali s česnovo majonezo aioli ipd. In dober tek! 🙂
Pingback: Tweets that mention Puran z gobicami in parmezanom : Huferka -- Topsy.com
Pingback: Piščanec in bela bučka iz pečice | Huferka