Ladjice iz vlečenega testa z jajčevci in češnjevimi paradižniki

Uuu, ko sem že pri pospravljanju fotk, pa ne morem mimo tega recepta! Tole sva jedla včeraj  in danes za opoldansko kosilo. Ko sva zvečer šibala na drug konec Ljubljane, reševat fotke in cifre z mobitela, ki so izginile neznano kam v računalniško drobovje, sem eno teh testenih ladjic odnesla mami. V desetih sekundah je ni bilo več. Ja, res so tako zelo dobre. Tako zelo zelo dobro, da me ima, da bi si šla zdajle pripravit novo rundo. 🙂

Ladjice iz vlečenega testa z jajčevci in češnjevimi paradižniki (po receptu danes že omenjenega Gina D’Acampa)

čas priprave: dejanskega dela 30 minut, čakanja, da pečica opravi svoje, pa dobri 2 uri

št. porcij: 6 (2 ladjici na človeka)                                        zahtevnost: dela je kar nekaj, samo ni vse skupaj nič 😉

sestavine:

  • 4 stroki česna
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 žlica posušenega origana
  • sol
  • poper
  • 3 žlice olivnega olja
  • 12 češnjevih paradižnikov (ali icibicispajder pelatov :))
  • 2 srednje velika jajčevca
  • 4 žlice jogurta
  • polovica čajne žličke čilija
  • 3 jajca
  • 200 g vlečenega testa

(Klikni na sliko za opis in večjo različico.)

postopek:

  • Pečico ogrej na 130 stopinj.
  • 2 od 4 strokov česna drobno nasekljaj in ga v skodelici zmešaj s sladkorjem, origanom, soljo, poprom in 2 žlicama olivnega olja. (1 žlico olivnega olja potrebuješ kasneje za listnato testo.)
  • Češnjeve paradižnike prereži na pol, postavi jih na pekač, jih premaži s česnovo-origanovim prelivom in peci na 130 stopinjah 40 minut.
  • Ko so paradižniki pečeni, jih vzemi iz pečice in ohladi, pečico pa ogrej na 200 stopinj.
  • Jajčevce preluknjaj z zobotrebcem in jih peci 50 minut, dokler ne postanejo mehki.
  • Znižaj temperaturo pečice na 180 stopinj.
  • Jajčevce nekoliko ohladi, nato pa jih olupi, meso, ki se še drži kože, postrgaj z žlico, in jajčevce nato skupaj z jogurtom, jajci, čilijem, preostalima dvema strokoma česna, soljo in poprom na hitro zmiksaj v multipraktiku.
  • 4 liste vlečenega testa prereži najprej na polovico, polovici postavi eno na drugo, nato pa ta kupček polovic prereži najprej vzdolžno na pol in nato še prečno na 3 dele, tako da dobiš 48 kvadratov, velikih približno 10 x 10 cm. (Glej slike.)
  • Modelčke za testo premaži z olivnim oljem. Če nimaš oglatih, lahko uporabiš tudi okrogle modelčke za mafine … samo da dobiš potem ven skodelice, ne ladjic. 🙂
  • En kvadratek vlečenega testa premaži z olivnim oljem, položi nanj drug kvadratek, tudi tega premaži z oljem in tako skupaj sestavi štiri kvadratke.
  • Testeno osnovo položi v namaščene modelčke, jo nadevaj s kremo iz jajčevcev (pb. 2 žlici na eno ladjico) in peci na 180 stopinjah 25 minut.
  • Ko so ladjice pečene, nanje položi polovičke pečenih češnjevih paradižnikov in postrezi.
Print Friendly, PDF & Email

4 Comments

  1. Pingback: Tweets that mention Ladjice iz listnatega testa z jajčevci in češnjevimi paradižniki : Huferka -- Topsy.com

  2. Brez zamere.. na Kulslo je nekdo polinkal tvoj blog in sem šla malo pofirbcat. Vse pohvale, rada imam bloge ki so živi. Tudi tale recept zgleda zeloo potreben konkretnega preverjanja v moji kuhinji :))
    Samo ena pripombica. Tole testo na sliki meni izgleda vlečeno testo oz. testo za štrudel. Listnato testo se prodaja v blokih oz. tudi razvaljano a nikoli tako na tanko kot je tole tvoje. Recept pa bi po moje uspel z obojim, samo tole tvoje je po moje malce trše. LP

  3. Uf, Tinca, nobene zamere! Je vlečeno testo, ne listnato, sem se zatipkala (ni prvič, da sem rekla nekaj, mislila pa nekaj drugega, vir neskončnih komičnih situacij pri nas doma :D) in sploh nisem opazila! Hvala, grem takoj popravit! 🙂

  4. Pingback: Buy Facebook Fans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *