Tunin sendvič

V času gimnazovanja smo imeli na Poljanah majhen pajzelj, kjer so prodajali odlične sendviče. Gneča med glavnim odmorom za malico je bila tam nepopisljiva, hujša kot med krajšimi odmori, ko smo se trumoma tesno en ob drugem selili iz učilnice v učilnico, največkrat tudi iz nadstropja v nadstropje. Sendvič, ki so ga gotovo največkrat prodali, pa je bil tunin sendvič … tedne zapored je bil ta sendvič moja edina hrana med poukom. V njem sem imela celo rada koruzo, do katere sem velik del gimnazijskih in kasneje faksovskih let gojila nek nerazložljiv odpor, zadnja leta pa spet prihaja v milost pri meni. Zaenkrat jo jem samo na storžu, kuhano ali pečeno, če se znajde v kakšni jedi, se je otepam kot otroci graha. Ampak v tistem/tem sendviču mi prav paše njena sladkoba. Samo toliko, da pomirim vse koruzoljubce, nisem popolnoma zblaznela. 😉

Kot rečeno, tedne je bil ta sendvič moja edina hrana med poukom, vendar pa se je zgodilo, da sem okus tako pogrešala, da sem enkrat za vikend šla v kuhinjo in se odločila posneti recept. To je sprožilo (relativno kratko, če vprašate porabnike, jaz menim drugače :P) obdobje pripravljanja sendvičev še za odraslejše družinske člane, vsem pa je bila skupna ena sama stvar: priprava kruha. Poljanski sendvič je bil iz bele štručke, moji sendviči pa so namesto tega porabljali kose na s česnom odišavljenem oljčnem olju popečenega kruha.

Minila so leta, kar nisem jedla tega sendviča, potem pa sem se prejšnji teden spomnila nanj. Ne garantiram, da so notri vse sestavine, čeprav se mi ni zdelo, da katera manjka, ko sem ga jedla. Všeč je bil tudi dežurni izbirčni metki oz. izbirčnemu Nejcu, celo do te mere, da mi je zabičal, naj bo to moj naslednji sestavek tukaj gor. Kljub temu, da se mi sendvič ni ravno zdel primerna tema za zapis, saj gre konec koncev samo za sendvič, zdajle pišem prav o njem. Ker je res dober. :mrgreen:

Tunin sendvič

sestavine (za 2 sendviča)

  • 4 rezine kruha
  • 1 odcejena konzerva tune
  • 1 žlica majoneze
  • 1 tenko narezan paradižnik
  • nekaj žlic koruze iz konzerve
  • list solate
  • oljčno olje po potrebi
  • 2 stroka česna

postopek (klikni na slikico za večjo različico :))

 

 

 

 

 

  • V večjo ponev, ki lahko gosti 4 rezine kruha, daj za kakšno žlico oljčnega olja in vrzi vanjo dva stroka česna. Počakaj toliko, da začne česen, ki ga premetavaš po olju, rjaveti, preden postaviš notri kruh.
  • Popeci kruh na obeh straneh do lepih rjavih flekcev. To vzame kakšne 3 minute.
  • Tuno in majonezo v sekljalniku spremeni v tunin namaz.
  • Sestavi sendvič: namaži tuno na eno rezino kruha, prekrij jo z nekaj koruze, pokrij s solato, dodaj paradižnike in vse skupaj prekrij z drugo rezino kruha.
  • Spodnjo polovico sendviča zavij v alu folijo, da kosi iz notranjosti ne padajo ven.

Tojto! Dober tek! 🙂

Print Friendly, PDF & Email

8 Comments

  1. Tale sendvič ni samo sendvič, ampak je THE sendvič. Moj najljubši sendvič 🙂 Hvala Nejcu, da je bil vztrajen in hvala tebi, ker si ga poslušala in hvala meni, ker si bom naslednjič naredila tale sendvič 😛

  2. @sparkica: oo, me veseli, da deliš ljubezen do tega sendviča :), upam, da ti bo kulj 🙂
    @Bashi_B: saj je ;), pa simpl k pasulj tudi 😉

  3. @sap hvala za nasvet, bom definitivno poskusila 🙂
    @miha še en sopoljanec! 🙂 Paradižniki so pa ja v redu … če že ne maraš svežih, te bodo pa mogoče počasi pečeni prepričali 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *