Obloženi kruhek

V osnutkih imam že dve napol spisani objavi po dolgi pavzi. Ampak zdajle hočem objaviti samo tale mini-skoraj-ne-receptek, ki je bil današnja večerja, pa mi je bila takoo dobra, da ideje nočem izgubiti. In tako se je skozi priškrknjena vrata vtihotapila prva objava po večmesečni pavzi. :)

Obloženi popečeni kruhek s špinačo in orado (za 6 kruhkov)

Sestavine:

  • 6 kosov kruha ali toasta
  • 150 g mlade špinače
  • 1 limona
  • nekaj masla
  • olivno olje
  • sol
  • orada
  • poljubna moka

Postopek:

  • Najprej pripravimo orado: posolimo jo in pomokamo. Na ponev vlijemo olivno olje, ki ga segrejemo na srednji vročini. Ko je primerno vroče, na olje postavimo orado. Pečemo jo počasi (približno 15 minut na eni in 15 na drugi strani. (Jaz ribo obrnem, ko vidim, da je meso na spodnji strani postalo belo skoz in skoz.) Pečeno orado razkoščičimo.
  • Medtem ko se orada peče, operemo in osušimo mlado špinačo. Limono ožamemo, s sokom limone, kako žlico olivnega olja in ščepcem soli pa špinačo zabelimo. Zmešamo jo kar z rokami in pri tem špinačo še malo stisnemo, da nekoliko uvene (tudi če boste pretiravali in špinačo stiskali tako, da bo povsem uvela, ni panike, taka špinača je bo-žan-ska, ampak jaz tokrat nisem hotela take).
  • Ponev ogrejemo, na njem stopimo nekaj malega masla in na tem na hitro popečemo kruhke. (Ali pa jih ogrejete s toasterjem in maslo namažete na tople toaste.)
  • Zdaj je treba na popečene kruhke samo naložiti špinačne liste, na to pa še toplo meso orade.
  • Dober tek! :)
Print Friendly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>