Rabarbarino-jagodno-cimetov kolač

Prijatelja sta nama prinesla tri vrečke zamrznjenih rabarbarinih stebel. In sem zadnjič tako eno tako vrečko (velikosti vrečk, v katere v trgovskih centrih dajemo sadje in zelenjavo) vrgla v vodo in skuhala kompot. Kompot smo spili, rabarbarina vlakna mi je bilo pa greh zavreči. Pa sem jih shranila, zmiksala v gladko čežano, dodala skodelico sladkorja, tri do štiri beljake (ne vem točno, 6 beljakov mi je ostalo v hladilniku, približno pol sem jih zlila k rabarbari), semena četrt stroka vanilije, 1 skodelico grškega jogurta, moko (tudi kakšna skodelica je je bila, mogoče malo manj) in pecilni prašek. Vse skupaj sem zmiksala, vlila v pomaščen in pomokan pekač in notri mestoma potisnila zamrznjene jagode. Na vrh sem potresla crisp, posip, ki pečen hrusta: enaka deleža moke in sladkorja sem zmešala z žlico cimeta, vse skupaj pa s stopljenim maslom (mere? pb. 2 zvrhani žlici moke in sladkorja, žlica cimeta, kakih 30 g masla). Pekla sem v pečici, ventilatorski ampak brez vklopljenega zgornjega grelca, približno eno uro (“toliko, da je pečeno”, kot sem zadnjič dobila zelo koristno navodilo za peko orehovega kolača 😉 — po kakih 40 minutah sem prvič poskusila, ali je testo pečeno, tako da sem zabodla čist nož noter. Dokler nož ne pride čist tudi nazaj ven, je treba še peči, pri meni je bil kolač gotov po dveh desetminutnih podaljških.).

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *